Een geslaagde eerste editie van de Almere United Open

 In Geen categorie

Vandaag was de allereerste editie van de Almere United Open. Almere United is een nieuwe vereniging die twee jaar geleden was opgericht. Het jeugdtoernooi viel dit jaar samen met het Keistadtoernooi, waardoor er weinig deelnemers van de andere verenigingen uit de afdeling waren. Gelukkig waren er naast de deelnemers van Almere United ook veel deelnemers uit andere afdelingen, voornamelijk uit regio Amsterdam, en zelfs ook deelnemers uit Assen en Klazienaveen. Een knappe prestatie om spelers die zo ver moeten reizen te werven voor een open verenigingstoernooi die voor de eerste keer gehouden wordt.

Na een regenachtige heenweg en een speurtocht naar de ingang, werden we warm ontvangen. Na het inspelen werden de poules bekend gemaakt, en Pepijn zat in de op een na hoogste klasse in een zeskamp. Per klasse waren er twee poules die later kruisfinales zouden spelen.

Pepijn begon tegen Lisa (Stede Broec), en wist deze redelijk eenvoudig te winnen. Daarna mocht hij tegen Joeri (Diemen), een speler wiens spel rondom zijn forehand aanval gebouwd is. Met goed plaatsen wist Pepijn deze te winnen in vieren. De derde partij verloor Pepijn van de fanatieke en positieve Casper (TTV Assen) in 3 games.

In de vierde partij tegen Anuar (Diemen) kwam Pepijn redelijk eenvoudig 2-0 voor, maar hij verzwakte in de derde game. In de vierde game leek Pepijn zich te herstellen, kwam 9-5 voor, maar verloor daarna twee punten in mooie rallies, en vervolgens nog eens 4 door de frustratie. Pas na een achterstand van 7-3 in de vijfde game, kon Pepijn deze frustratie volledig van zich af zetten. Door 4 punten op rij te maken en foutloos te schuiven (@Wim) won Pepijn 13-11 in de vijfde.

Met nog één ronde te spelen, was Casper ongeslagen, Joeri had alleen van Pepijn verloren en Pepijn alleen van Casper. Casper en Joeri moesten nog tegen elkaar. Indien Joeri won, zou Pepijn op onderling resultaat derde worden en uitgeschakeld zijn. Je raad al wie deze mocht tellen. Pepijn kon vanaf de eerste rang zien dat Casper de eerste twee games won, en vervolgens Joeri game drie en game vier won. De vijfde game ging gelijk op, maar uiteindelijk trok Casper met 13-11 aan het langste eind. Pepijn was nu al tweede.

Pepijn speelde zijn laatste partij tegen Kylian (Almere United). Aangezien Pepijn het zichzelf lastig maakte door te wild te smashen, had hij een vijfde game nodig waarin hij weer zijn rust vond.

De halve finale wist Pepijn te winnen van Thomas (Diemen). In de finale moest Pepijn zijn revanche nemen tegen Casper. Nu het puntje bij paaltje kwam, speelde Pepijn zijn beste wedstrijd van de dag. Hij hield alle aanvallen van Casper tegen en kon Casper ontregelen door tempo en plaatsingsvariatie.

Nu we terugkijken op de dag, kunnen we concluderen dat de allereerste Almere United Open een succes was, we veel spelers van buiten de afdeling ontmoet hebben en dat Pepijn op de momenten dat het nodig was, zeer goed speelde.

REAGEER