Clubkampioenen 2019: John van Spengen en Armel Hendriks

 In Geen categorie

Op zondag 22 december zijn de Clubkampioenschappen gehouden. Bij de senioren werd John van Spengen clubkampioen, en voorkwam zo een tweede opeenvolgende titel voor Jurre de Bree. Na vorig jaar de jongste clubkampioen ooit te zijn geworden, speelde Jurre (15) weer mee bij de senioren. Dat bleek terecht.
Bij de jeugd ging de titel naar voor het eerst naar Armel Hendriks; Melanie Strookman veroverde de titel ‘beste meisje’.

Bij de senioren was de opkomst wat lager dan normaal. Ook bij de aparte ouderklasse waren minder inschrijvingen.
De organisatie besloot daarom deze beide klasse te combineren, en dat pakte goed uit.

In de voorronde was de enige verrassing dat Nancy Gerritse een plek in de B-groep veroverde, ten koste van haar teamgenoot Denise van Kreunigen.
Na de voorronde werd in zeskampen gespeeld, waardoor alle spelers van gelijkwaardig niveau elkaar tegenkwamen.

De A-groep verliep voorspelbaar; bij de laatste ronde waren zowel John als Jurre nog ongeslagen.
John had daarbij onderweg de nodige games ingeleverd. Met name in zijn partij tegen Mitch Fokkenrood had hij het moeilijk, en wist die maar net met 12-10 in de vijfde game te winnen. Jurre kwam zijn partijen zonder gameverlies door.
In hun beslissende partij maakten ze er bij vlagen een mooi spektakel van. Jurre verloor de eerste game, maar dat zette hij in de tweede game knap recht. Daarna schakelde John een tandje bij, en dat was voldoende om de volgende 2 games naar zich toe te trekken.
Sharon werd met een prima vierde plaats in de A-groep de beste dame van de dag.

De B-groep was een eenvoudige prooi voor Joris Bosboom. Alleen tegen Ton Michies en de (na meer dan 8 jaar) weer begonnen Henny van Horssen moest hij een game inleveren. Henny werd in die groep tweede.

De C-groep werd nog eenvoudiger gewonnen door Denise van Kreuningen; zij was dat na haar verlies in de voorronde aan haar stand verplicht, en dat maakte ze keurig waar. Ze zette al haar opponenten opzij, en leverde alleen tegen Alan Wouterse een game in.
Verder viel hier op dat de enige ouder in deze groep, Arno van de Heuvel, ook een partij meepakte, en zo keurig 5e werd.

Bij de jeugd was de opkomst uitstekend met 21 spelers. In de voorronde konden de spelers zich plaatsen voor de sterkte poules. In de poule met de sterkste spelers alle spelers aan elkaar gewaagd. Er werden meerdere wedstrijden beslist met 2 punten in de vijfde. Zo ook de finale tussen Jelle en Armel. Bij de stand 19-19 in de vijfde hield Armel zijn zenuwen het beste in bedwang en wist de laatste twee punten te scoren.

In de B-groep was Stein oppermachtig en wist Finn, die er lang uit geweest is met een blessure, knap de tweede plek te pakken. De C-groep was voor Brent met Nikita op een tweede plek.

Na afloop was er het inmiddels traditionele Chinese buffet, dat spelers en toeschouwers zich goed lieten smaken.