Geblesseerde John Jansen clubkampioen 2016

 In Geen categorie

Op zondag 11 december hebben de clubkampioenschappen weer als van ouds plaatsgevonden in de Waterlelie. Bij de volwassenen waren er twee groepen, ouders en de senioren. Bij het ontbreken van de clubkampioenen van afgelopen twee jaren, John van Spengen en Rob Seldenrijk, deels ontbreken van TTVN 1 en een geblesseerde John Jansen, was er kans voor anderen om eens clubkampioen te worden.

Er deden zeven ouders mee, die waren ingedeeld in een zevenkamp. Hierdoor konden er veel potjes worden gespeeld. Afgelopen jaar speelden Henk en Lex in de finale en trok Henk aan het langste eind. Ditmaal bleken zij ook weer goed bezig te zijn en was de finale dezelfde als afgelopen jaar geworden. In een spannende finale die in vijven met 11-9 in de laatste game, heeft Lex ditmaal gewonnen.

Bij de senioren werden de achttien deelnemers ingedeeld op hun rating en werd er begonnen met 6 verschillende driekampen. Elke poule had een op rating gebaseerde sterke, middelmatig en minder sterke speler. In vijf poules waren er geen verassingen en zijn de spelers op de vooraf bepaalde plaats geëindigd. In één poule had Mitch verrassend van Martin gewonnen in de beslissende vijfde game. Vervolgens werden de spelers op basis van hun positie in een A, B of C zeskamp ingedeeld.

In poule C had Martin zich van zijn beste kant laten zien en gewonnen met Coen als tweede. Martin had Coen net kunnen verslaan in de vijfde game. In de B poule hadden zowel Alex als Sharon vier wedstrijden gewonnen, maar door onderling resultaat heeft Alex de eerste plek bemachtigd en is Sharon tweede geworden.
In de A poule stonden John en Jan Willem op de eerste en tweede plek ingedeeld, maar alles kon gebeuren. Onderling had Oscar van John gewonnen en Jan Willem had niet zijn beste spel kunnen laten zien, waardoor Oscar op koers lag op voor het eerst clubkampioen te worden. Chris had een hele goede dag en de allerlaatste beslissende game van de dag in een wedstrijd tussen Oscar en Chris, kon er veel bepaald worden. Bij winst van Oscar was hij clubkampioen en bij verlies was John eerste geworden en zou Chris tweede worden. Er werd net gewonnen door Chris, waardoor John uiteindelijk clubkampioen is geworden gevolgd door Chris.
Na het uitreiken van flessen wijn aan de nummers één en twee, werd er gezellig Chinees met ongeveer vijftig man gegeten.