Informatie jeugdcompetitie

Competitie
Een competitie wordt gespeeld door 6 teams van verschillende verenigingen. Tegen elke vereniging wordt één thuis- en één uitwedstrijd gespeeld. Per competitie worden er dus tien wedstrijden gespeeld: vijf thuiswedstrijden en vijf uitwedstrijden.
Competitieteam bestaat uit minimaal drie spelers. Tijdens een competitiewedstrijd spelen de drie spelers tegen de drie spelers van de tegenstanders. Tevens wordt er een dubbelwedstrijd gespeeld. Tijdens een competitiewedstrijd worden dus 10 partijen gespeeld. De partijen bestaan uit drie tot vijf games van 11 punten.
Per jaar worden er twee competities gespeeld. Een voorjaarscompetitie tussen de kerst- en zomervakantie en de najaarscompetitie tussen de zomer- en kerstvakantie. In principe wordt er niet gespeeld tijdens tussenliggende vakanties. Opgeven kan per competitie.
Kort voor aanvang van de competitie krijgen alle deelnemers een programmaboekje. In dit boekje staat de benodigde informatie zoals data, aanvangstijden, adressen, regels e.d.

Competitie voor starters
Beginnende kinderen tot ongeveer 12 jaar kunnen kennismaken met de competitie in de starterscompetitie. Hier worden per keer 5 sets gespeeld in teams van twee of drie spelers. Per competitie worden er een gereduceerd aantal wedstrijden gespeeld. Deze competitie is per uitstek geschikt voor beginnende spelers die willen kennis maken met de competitie.

Thuis- en uitwedstrijden
Thuiswedstrijden worden door TTVN gespeeld op zaterdag van 11:00 tot 15:00. Uitwedstrijden worden op zaterdag gespeeld in de zaal van de tegenstander. Het tijdstip kan verschillen per vereniging. Alle wedstrijden worden in de regio Utrecht gespeeld. Een wedstrijd duurt ongeveer drie uur.
Het vervoer tijdens uitwedstrijden wordt verzorgd door de ouders. Dit betekent dus dat de ouders verplicht worden één à twee wedstrijden per competitie voor vervoer te zorgen. De data van deze wedstrijden worden vooraf door de vereniging vastgesteld en kunnen in overleg worden gewijzigd.
Indien een speler een wedstrijd is verhinderd, moet de speler zelf een invaller zoeken en dit minimaal één week vooraf te melden aan de wedstrijdsecretaris.

Teamindeling
Aan het begin van iedere competitie wordt er door trainers van TTVN een teamindeling gemaakt. Deze indeling gebeurt op basis van leeftijd, speelniveau. Tevens wordt er zoveel mogelijk aan persoonlijke wensen tegemoet gekomen.

Kosten
De kosten voor het competitiespelen zijn ongeveer 20 euro per seizoen (competitiebijdrage + lidmaatschap bond). Deze bijdrage worden halfjaarlijks van de rekening geïncasseerd.

Aanmelden
Aanmelden voor de competitie kan bij één van de trainers.

Verplichtingen
Bij het aanmelden gaan de spelers enkele verplichtingen met de vereniging aan:

  • Afmelden is alleen mogelijk aan het einde van de competitie (2x per jaar);
  • Spelers gaan de verplichting aan om de gehele competitie af te maken;
  • De ouders verplichten zich om 1 of 2 per competitie voor vervoer te zorgen;
  • Tijdens wedstrijden moet het clubshirt worden gedragen.