Jurre de Bree (14) jongste Clubkampioen ooit

 In Geen categorie


Op 16 december is gespeeld om de Clubkampioenschappen 2018. Zoals gebruikelijk de laatste jaren was er een toernooi voor de senioren, de jeugd, en ouders van jeugdleden.
Bij de jeugd ging de titel naar Jasper Wannet, die daarmee TTVN (hopelijk tijdelijk) verlaat. Amber Vink was in dat toernooi het beste meisje.
Bij de senioren ging de titel verrassend naar de 14-jarige Jurre de Bree. Hij had op basis van zijn rating gevraagd om bij de ‘grote mensen’ mee te mogen doen.

Het seniorentoernooi kende een opkomst van 17 deelnemers, die in de eerste ronde in vier meerkampen speelden. De ‘usual suspects’ drongen allemaal door tot de laatste 8, door als eerste of tweede in hun meerkamp te eindigen. Oscar Delissen moest toen echter geblesseerd afhaken, waardoor Joris Bosboom als ‘lucky loser’ in de kwartfinale kwam.
De verrassing van de eerste ronde was de winst van Mitch Fokkenrood op Jan Willem Jansen, waardoor Jan Willem in de kwartfinale een poulewinnaar tegenover zich kreeg. Dat werd Cody van Beek, en ook daar redde Jan Willem het niet tegen.
Mitch gaf zijn goede optreden een passend vervolg met ruime winst op Joris, Jurre de Bree rekende af met zijn oude leermeester Martin Lindenaar, en Daam Hoogendijk zette -zij het met enige moeite- Rens de Haas opzij.

In de halve finales leek Mitch weer op weg naar een stunt, door de eerste  game tegen Jurre met 11-4 te winnen. Jurre bewees vervolgens ook tactisch sterk te zijn, en met wat kleine aanpasssingen in zijn spel wist hij Mitch daar te krijgen waar hij hem hebben wilde. De punten kwamen steeds gemakkelijker, en Jurre won met 3-1. De andere halve finale was een vrij eenvoudige prooi voor Daam, die Cody naar de ‘strijd om het brons’ verwees. In die ‘strijd om het brons’ bleek Mitch het verlies van de halve finale goed verteerd te hebben, en hij bleef zijn teamgenoot Cody zo voor in de eindstand.

In de finale ging de eerste game eenvoudig naar Daam, maar ook nu bewees Jurre tactisch en mentaal sterk en taai te zijn. In de volgende games daagde hij Daam herhaaldelijk uit om te lopen voor een scorende topspin, waarna hij steeds (net) op tijd was om op zijn beurt Daam met een scherp en geplaatst blok het nakijken te geven.
Na 11-7 winst in de vierde game was hij de jongste clubkampioen uit de historie van TTVN.

De B-groep (plaats 9-12) werd zoals verwacht gewonnen door Alex Witteman. Hij bleef als enige ongeslagen, en achter hem maakten Alan Wouterse, Denise van Kreuningen en Rob Groenen het vooral elkaar moeilijk. Toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek Alan tweede te zijn, vóór Rob en Denise.

De C-groep (plaats 13-16) tenslotte was voor Peter van Woudenberg, vóór Nancy Gerritse, Marek Bednarczyk en Hans Tak.

Bij de jeugd was de opkomst met 11 deelnemers wat lager dan anders. Veel jeugdspelers hadden het zo vlak voor Kerst druk met toetsweken op school.
De spelers die er wel waren speelden in drie meerkampen de eerste ronde; daaruit kwamen Jasper Wannet, Amber Vink en Armel Hendriks als winnaars uit.
Zij speelden vervolgens een meerkamp om de plaatsen 1 t/m 3. Jasper won die overtuigend, en Armel legde na een thriller in vijf games tegen Amber beslag op de 2e plaats.
Amber prolongeerde met haar derde plaats haar titel als clubkampioen bij de meisjes.

In de B-groep was Jelle Breeuwsma de sterkste, vóór Sven Klein Gunnewiek en David Pronk.
De C-groep tenslotte werd overtuigend -want zonder gameverlies- gewonnen door Melanie Strookman, vóór Stein Jansen, Brent Overbeek, Talha Nazli en Nikita Groen.

Het oudertoernooi werd een prooi voor Ed Pronk, die Han Wannet voor bleef. Derde werd Jacco Strookman, vierde werd Wouter Breeuwsma.