Laurens van den Brink en Jurre de Bree clubkampioenen 2017

 In Geen categorie

Op zondag 17 december was het vaste hoogtepunt van elk TTVN-jaar: de clubkampioenschappen voor senioren, jeugd en ouders.

Met 43 deelnemers was de zaal gezellig vol, en ook het talrijke publiek zorgde voor een leuke sfeer.

Bij de senioren waren 18 deelnemers, wat minder dan verwacht.
In de eerste ronde gingen zowel regerend clubkampioen John Jansen (tegen Joris Bosboom), Jan-Willem Jansen (tegen Alan Wouterse) als Rens de Haas (tegen Alex Witteman) langs de rand van de afgrond.
Cody van Beek tuimelde daar zelfs in, in zijn partij tegen Mitch Fokkenrood, waardoor Mitch zich verrassend in de A-groep en dus bij de top-6 plaatste.

In de tweede ronde plaatsten John, Jan-Willem, Oscar Delissen en Laurens van den Brink zich voor de halve finales.
Daarin waren Oscar (tegen Jan-Willem) en Laurens (tegen John) duidelijk te sterk; het ‘oude’ eerste team won daardoor op beide fronten van het ‘nieuwe’ eerste team.
De finale werd een wat eenzijdig schouwspel, waarin Oscar alleen in de derde game er een wedstrijd van wist te maken.
De eerste, tweede en vierde game gingen overtuigend naar Laurens, waardoor hij zich Clubkampioen 2017 mag noemen.

De B-groep (de nummers 2 uit de eerste ronde) werd gewonnen door Joris, die zijn teamgenoot Alex in de vierde game van de finale zag opgeven met knieklachten.
De C-groep was een prooi voor Ton Michies, die Darrel van Esterik met moeite in vijf games de baas bleef.

De jeugd kende een opkomst van 14 deelnemers.  In de voorronde had Pepijn Ouwendijk het moeilijk tegen Jason van Otterlo, maar hij was in de vijfde game wel duidelijk de sterkste. Jurre de Bree en Jasper Wannet plaatsten zich overtuigend voor de finalepoule, en Robin Eenkhoorn voegde zich daar bij door verrassend van Amber Vink te winnen.
Jurre was op voorhand favoriet, en dat maakte hij waar: alleen tegen Pepijn leverde hij een game in, en won hij de laatste game met 12-10.
Jasper won eenvoudig van Pepijn, en werd daardoor tweede.

In de B-groep was Armel Hendriks oppermachtig: alleen tegen David Pronk leverde hij een game in.
Amber werd in deze groep tweede, en daarmee het beste meisje van de jeugd.

In de C-groep was Finn Overbeek de sterkste, vóór Sven Klein Gunnewiek.

De speciale (groot-)oudergroep had dit jaar 11 deelnemers. Han Wannet, Rita van Alphen en Ed Pronk plaatsten zich in de voorronde zonder gameverlies voor de finalepoule. Daarin stond Ed ook weer geen game af, en hij werd daardoor kampioen bij de ouders. Rita van Alphen werd tweede.

De B-groep van de ouders was een prooi voor Mireile van Alphen, en in de C-groep maakte Lonneke de Bree het succes van zoon Jurre compleet.

Aansluitend was er het traditionele Chinese buffet, en na een gezellige middag was het even na 7 uur weer ‘klaar voor dit jaar’.