Mooie wedstrijden in Tilburg

 In Geen categorie

Voor het eerst sinds het begin van Covid kon er weer een Ranglijsttoernooi worden gespeeld. De opzet was compleet anders dan voorheen dus het was voor iedereen spannend hoe het ging lopen. Zaterdag speelden de spelers zonder specifieke licentie, spelers zonder veel ervaring en een nieuwe categorie ‘Onder 23’. De zondag was voor de A- en B-licentie spelers.
Op de eerste dag waren we met maar liefst acht spelers aanwezig. De meesten maakten hun debuut op een ranglijst toernooi. Alissa, Nikita en Basten speelden bij de beginners. Er werd een poultje gespeeld en daarna werden de spelers opnieuw ingedeeld op sterkte. Er werden wedstrijden gewonnen en verloren. Aan het einde was Basten het meest gelukkig met winst in de tweede poule. Hier hield hij toch maar een lekkere chocolade letter aan over.
Er zijn weinig meisjes in de leeftijdscategorie van Anisa. Hierdoor moet zij steeds tegen oudere meisjes spelen. Ze wist enkele games te winnen maar hele wedstrijden was nog te moeilijk.
Stein ging sterk van start bij de Onder-15. Hij won de eerste twee maar daarna werd het lastig waardoor hij in de poule werd uitgeschakeld. Jelle en David speelden bij de Onder-17. Jelle won drie wedstrijden. Helaas miste hij hierdoor net de vervolgrondes. David wist knap eerste te worden in zijn poule. In de vervolgronde werd hij in de kwartfinale uitgeschakeld door Jasper van Shot Soest.
De meest aansprekende prestatie van Armel. Hij won al zijn wedstrijden in de poule en won de kwartfinale. De halve finale was een mooie wedstrijd die jammer genoeg in de vijfde game werd verloren.
Op zondag speelden Amber en Jurre bij de B-licenties. Amber doet goed mee bij de B’s. er gingen een aantal wedstrijden in 5 games verloren en ze wist er een te winnen.
Jurre won al zijn wedstrijden in de poule met 3-1. In de eerste afvalronde was het een enorm gevecht waarin Jurre van laat in de 5de moest capituleren.
Melanie speelt op het hoogste niveau bij de A’s Onder 13. Jammer genoeg zijn er niet veel meisjes van dit niveau waardoor de meisjes werden samengevoegd met Onder 15. Ze verloor alleen van de beste twee Onder-15 meisjes en won de rest. Na twee vervolgrondes eindigde Melanie vijfde (van de 11). Spelend tegen oudere meisjes is dat helemaal niet slecht.
De spelers werden deze twee lange dagen weer ondersteund door Martin, Danny, Mahmoud en de Wimmen.
Op zondagavond was ik even na half acht weer thuis. Hier wachtte een kom erwtensoep op me en na een koffie viel ik rap in slaap op de bank. Tevreden omdat alle TTVN-ers, er iedere wedstrijd voor gingen en ook bij veel sterkere tegenstanders toch bleven vechten. We mogen weer trots zijn op onze meiden en jongens!

Kampioenen