Patrick afdelingskampioen 2017

 In Geen categorie

Met de wekker op 7 uur en sneeuw in de straat, mochten we vanmorgen weer vroeg weg voor de afdelingskampioenschappen in Hilversum. Vandaag waren de jeugdspelers hoge ratings aan beurt. TTVN was vertegenwoordigd met drie spelers: Milo, Jurre en Patrick. Alle drie speelden ze in de hoogste jeugdcategorie. Het niveau van deze categorie ligt tussen Landelijk C en Eerste divisie van de heren.

Jurre won in zijn poule een wedstrijd en wist een uitermate boeiende partij te spelen tegen een verdediger van Over ‘t Net. In de leeftijd categorie won Jurre zijn poule maar verloor in vijf games in de finale van de pupillen.

Milo, gecoacht door Oscar, won diverse potjes in de poules maar er was steeds een sterkere speler waardoor hij niet door ging naar de afvalrondes. In het dubbel wist hij wel, samen met Patrick, te winnen. De finale ging jammer genoeg verloren tegen het veel sterkere dubbel Tim Gras en Floris zur Muhlen.

In de leeftijdscategorie had Patrick een vrij eenvoudige dag. Tot in de finale had hij nauwelijks tegenstand en in de finale had Elwin Huiden niet veel zin meer. Een vrij eenvoudige overwinning dus.

Dat was bij de Open Klasse wel anders. Na de poule was er een lastige partij tegen Lars de Visser waarna Patrick, in de halve finale, door het oog van de naald ging tegen Floris. Met 8-2 achter in de vierde game bij 2-1 achterstand, drukte Patrick het gaspedaal heel diep in en wist de partij er toch nog uit te slepen. De finale tegen Tim Gras was een pot van heel hoog niveau. Waanzinnige rallies volgden elkaar in rap tempo op. Uiteindelijk trok Patrick aan het langste einde met 3-1. Hiermee is hij de afdelingskampioen jeugd 2017. Een fantastische prestatie waarvoor uiteindelijk 14 wedstrijden voor gespeeld moesten worden.

Na de prijsuitreiking en fotosessie, zijn we nog wat gaan eten. Rond half negen was ik zelf weer thuis waar de koffie weer lekker smaakte en ik tevreden op de bank in slaap sukkelde.