Patrick presteert bij NJM Top 12

 In Geen categorie

Ieder jaar wordt aan het einde van het seizoen de finale van de NJM gespeeld. De twaalf beste speler in iedere leeftijdscategorie spelen tegen elkaar wat dit toernooi tot een van de hoogtepunten van het seizoen maakt. Patrick was voor de zevende keer aanwezig maar speelde dit jaar voor het eerst bij de ‘grote’ jongens in de junioren klasse.

De zaal van handbalvereniging Bevo in Panningen is uitermate geschikt voor dit evenement. De tribunes staan lekker dicht op de tafels en vanaf de tribune kan je alle tafels volgen. Bij de jongens junioren waren er dit jaar geen echte favorieten en de niveau verschillen waar klein. Dit had tot gevolg dat er veel spannende wedstrijden waren waardoor het op zaterdag nogal laat werd. Om half acht waren we nog steeds bezig. Op zondag speelden de jongens bijna heel de dag op een tafel extra om toch maar een beetje op tijd klaar te zijn.Blog 2016 Patrick NJM finale zaal

Patrick won op zaterdag drie wedstrijden en op zondag twee dus vijf wedstrijden in totaal. In twee andere potjes heeft hij nog matchpoints gehad, die helaas niet werden verzilverd. De vijf punten resulteerden uiteindelijk in de negende plaats. Dit kwam vooral door een ongelukkig ‘drie-hoekje’ waar hij een game te kort kwam.

Vooraf was de  doelstelling voor het toernooi eigenlijk al gehaald. Namelijk plaatsen voor het finale weekend. Zodoende kon er lekker vrijuit worden gespeeld en waren de vijf winstwedstrijden een absolute bonus. We kijken achteraf terug op twee dagen waar Patrick een nog niet eerder door hem vertoond niveau haalde.

Tenslotte wil ik nog even zijn ouders bedanken voor het vervoer en de gezelligheid en aan Douwe voor het supporten op zaterdag.