Patrick tweede bij zijn laatste A-toernooi

 In Geen categorie

Gisteren was het tweede en laatste A-toernooi van het seizoen. De beste spelers van Nederland verzamelden zich in Den Haag. Patrick en Jurre verdedigden de gele kleuren van TTVN en dat deden zie niet slecht.
Patrick wordt volgend jaar senior en is dus met een soort afscheidstournee van de jeugdtoernooien bezig. De indeling was zo dat hij weer veel spelers tegen kwam waar hij al sinds de jeugd tegen speelt. In de eerste ronde Brent Bakker, in de tweede ronde een nieuwe speler Lode Hulshof en in de derde ronde Elwin Huiden. Al deze wedstrijden werden in winst omgezet waarbij alleen de wedstrijd tegen Elwin echt spannend was. Zeer gedreven wist hij Elwin continu onder druk te zetten en won uiteindelijk in vijven.
De finale was tegen oud teamgenoot Thomas Baart die tegenwoordig ere-divisie speelt. Patrick kon onvoldoende druk zetten waardoor de wedstrijd in vier games verloren ging. Een tweede plaats in een A-toernooi is het beste resultaat voor Patrick sinds de tweede plaatst bij de pupillen.

Jurre speelde ook zijn beste A-toernooi tot nu toe. Jurre won 3 van de 5 wedstrijden en eindigde zodoende als 13de. Dit is beter dan het lijkt, want hij moest in de tweede ronde tegen de nummer 1 gesplaatst. In de derde ronde verloor hij nipt van Merlijn Brands waardoor hij echt aan de onderkant van het schema terecht kwam. De laatste twee wedstrijden werden weer gewonnen waardoor het uiteindelijk toch een zeer geslaagd toernooi werd.