TTVN jeugdteams eindigen bovenin

 In Geen categorie

De jeugdteams van TTVN hebben op 30 november hun najaarscompetitie afgesloten.
Alle teams speelden de laatste ronde op een centrale locatie, zodat de concurrentie ook bekeken kon worden. Dat kwam goed uit, want het was vaak spannend, en de verschillen waren even vaak klein.

Alleen het eerste team maakte het totaal niet spannend; al na speelweek 6 (van de 8) was het kampioenschap zeker.
In speelweek 7 en 8 werden toch nog 17 van de maximaal 20 punten meegepakt, zodat ze ook aan hun sportieve plicht voldeden.
Bruce, Armel, David en Jelle toonden daarmee aan klaar te zijn voor een stap omhoog.

Team 2 maakte het wel heel spannend: na de laatste speelronde stonden er maar liefst 3 team bovenaan met 48 punten.
Het onderling resultaat moest de doorslag geven, en ook daar was het verschil minimaal: Hilversum 10 ging er met de titel vandoor, met 21 punten uit de 4 onderlinge duels.
TTVN had 20 punten uit die 4 wedstrijden, en ATC Almere 2 werd derde met 19 punten.
Amber, Melanie en Sven kwamen dus uiteindelijk 1 punt te kort.

Team 3 maakte het ook heel spannend.
Na 9 speelronden stonden ze 4 punten voor op SVO 2, maar dat kwam doordat ze 6 partijen meer gespeeld hadden; SVO had 3 keer vaker maar 2 tegenstanders gehad. Op de laatste speeldag had TTVN maar 2 tegenstanders (en kon dus maar 7 punten halen), en speelde SVO wel tegen een team van 3.
Daniël, Damian en Stein haalden 4 van die 7 punten binnen tegen LTTC 2. SVO won echter met 9-1 van ATC Almere 3, en ging zo TTVN op de valreep nog voorbij: uit 3 wedstrijden minder hadden ze 1 punt meer gehaald, dus ze mochten zich de terechte kampioen noemen.

Het startersteam, met Stan, Joey, Talha en de debuterende Jade plaatsten zich na de poulefase voor de strijd om de plaatsen 13 tot en met 16.
Daarin kwamen ze aan de eindstreep 1 punt tekort om die 13e plek op te eisen, en eindigden dus als 14e.